Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Obecnie pełni rolę eksperta merytorycznego i dietetyka w firmie BeBio, prowadzonej przez Ewę Chodakowską.
Od kilku lat zajmuje się również współpracą indywidualną z osobami, które pragną schudnąć, poprawić swoje wskaźniki zdrowotne i zbudować zdrowe nawyki żywieniowe. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej i psychodietetyce, co pozwala na utrzymanie holistycznego podejścia do zdrowia pacjentów.
W swojej pracy kładzie duży nacisk na indywidualne podejście, empatię i wsparcie. Pracuje głównie z osobami, które potrzebują zmiany myślenia i wsparcia w procesie budowania zdrowych nawyków. Jej wiedza i praktyka psychodietetyczna przekładają się na trwałe rezultaty, które zostają z pacjentami na stałe.
Stale rozwija swoje umiejętności i wiedzę poprzez uczestnictwo w licznych kursach i szkoleniach. Dzięki temu może jeszcze lepiej pomagać swoim pacjentom w osiąganiu ich wymarzonych rezultatów. Regularnie bierze udział w konferencjach i szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej, psychodietetyki oraz dietetyki sportowej.
Jako dietetyk kliniczny współpracuje zarówno z osobami dążącymi do poprawy swojej sylwetki, nauki zdrowych nawyków żywieniowych i poprawy ogólnego samopoczucia, jak i z osobami cierpiącymi na różne schorzenia. Wśród jej specjalizacji znajdują się takie jednostki chorobowe, jak:
- insulinooporność,
- cukrzyca typu 2,
- otyłość,
- niedoczynność tarczycy,
- choroba Hashimoto,
- PCOS.
Jest zdecydowaną przeciwniczką restrykcyjnych diet. Uważa, że najlepszy plan żywieniowy to taki, który można utrzymać przez długi czas. Dlatego każdą dietę opracowuje indywidualnie, biorąc pod uwagę preferencje smakowe czy czasowe, współistniejące choroby oraz styl życia. Jej jadłospisy zawierają zarówno proste, smaczne posiłki, które kojarzą się z codziennym jedzeniem: zdrowe wersje kanapek, owsianek, placuszków makaronów czy domowych obiadów, jak i bardziej wyszukane dania, które sprawią, że nawet nie pomyślisz, że jesteś na diecie. Dzięki jej planom poznasz nowe smaki i nauczysz się gotować prosto, smacznie i zdrowo.